OsborneL
Richard Osborne & Ralph Edney
Filosofihistorie for begyndere
Oversat af Jakob Hohwy, bearbejdet af Peter Thielst
Omslagsillustrationerne er hentet fra bogen
1994, 8. oplag 2003
190 sider
Kr. 160,00
foto3
Oversat fra engelsk efter ’Philosophy for Beginners’ (1992), der er en ’tegneserie’-baseret fremstilling af filosofiens historie, forfatter af Richard Osborne og tegnet af Ralph Edney. Den danske udgave er i flere og væsentlige sammenhænge korrigeret og udvidet i forhold til sit forlæg.

Denne bog præsenterer sig selv – i hvert fald når man får den i hånden og kan bladre og se, hvor præcist og muntert tegneren rammer de kendte filosofiske kontrafejer og sender dem ud på eventyr, der svarer til træk ved – udsagn fra – deres tænkning. Og når man også får tid til at læse teksten og konstaterer, hvor kyndig, formidlende og dog drillesyg forfatteren er – et forhold, der gør, at bogen nok kan fungere som indføring, men især bliver givende, når man kender lidt til substansen og kan se de mange finter og underforståede henvisninger. Rejsen gennem 2500 års filosofi begynder med Thales  fra Milet i år 585 fvt. og slutter ved Derrida og den postmoderne dekonstruktion i slutningen af det 20. årh., og undervejs møder vi alle de store tænkere fra Platon og Aristoteles over Augustin og Thomas Aquinas, Descartes og Locke, Kant og Hegel, Kierkegaard og Nietzsche, Wittgenstein og Sartre osv. osv. til Foucault og Habermas. – Nu solgt i over 15.000 eksemplarer.

Pressen var mildt sagt begejstret – et lille udpluk: ”Vittig og skarp – Godt gået!” (Bo Bjørnvig, WeekendAvisen), ”Stærkt og drønende godt gjort!” (Jan Thielke, Helsingør Dagblad), ”En genistreg!” (Frederik Dessau, DR/P1), ”Utroligt idérig og morsom!” (Søren Kjørup, Pilitiken), ”Veloplagt indgang til de store filosoffer!” (Peter Laurs Sørensen, Kristeligt Dagblad) og ”Jeg er vildt imponeret – Bravo!” + 5 stjerner fra Pedro i Ekstrabladet.
CMS med søgemaskineoptimering og ehandel